Com fer un test de velocitat d'internet

Consells per fer un bon test de velocitat als vostres terminals

Abans d'accedir a qualsevol connexió, és aconsellable fer un test de velocitat amb la finalitat de determinar quins seran els pics que arribaran els nostres equips abans de navegar. En un primer moment, hauria de tractar-se d'una tasca senzilla. No obstant això, podem cometre una sèrie d'errors molt simples que poden perjudicar els resultats finals.

Anem a donar-vos un seguit de pautes molt simples i uns consells útils que us permetran realitzar proves de manera ràpida i després, connectar-vos a Internet a la major velocitat possible. A més, us explicarem una mica més sobre els paràmetres que es mesuren en els tests i veurem per a què serveixen.

 

1. Conceptes bàsics

A l'hora de realitzar un d'aquests petits exàmens, es mesuren tres característiques: La taxa de ping, la velocitat de descàrrega i la de pujada. La primera, també anomenada latència, és molt útil, ja que determina la rapidesa amb què un equip envia dades a un altre i el temps que triga a rebre'ls. Dit d'una altra manera: Imaginem que el nostre ordinador és un missatger. Aquest envia un paquet a un altre suport, el que sigui, i un cop rebut, aquest segon dispositiu emet una resposta. El període que passa des que vam enviar aquest paquet fins que vam rebre la resposta del seu destinatari, ha de ser el més baixa possible. Per exemple, 150 mil·lisegons és una xifra molt alta que provocarà una connexió a Internet més lenta que una latència de només 20 o 30.

 

2. Descàrrega i pujada

El segon i el tercer concepte que us esmentàvem abans també són determinants. Amb la velocitat de descàrrega, es mesura la freqüència (normalment en megabits), a la qual el nostre equip rep dades d'Internet. Amb la pujada, es quantifica justament el contrari, la potència a la qual el suport en qüestió és capaç de pujar les seves pròpies dades a altres espais com el núvol.

 

3. Com hem de fer un bon test de velocitat?

Com dèiem al començament, hi ha una sèrie de factors que poden condicionar la connexió a Internet. Per evitar que la seva presència sigui el menor possible, és aconsellable seguir aquests passos:

Primer, es recomana fer els test de velocitat amb connexions per cable ethernet, i no tant amb el wi-fi. 

Segon, és aconsellable realitzar proves periòdiques, no una sola en un llarg període de temps.

Tercer, hi ha períodes de major activitat en què les xarxes han de suportar més trànsit. Els dies festius o les nits són els moments en què la nostra velocitat es pot veure més ressentida. L'aconsellable és realitzar tests aleatoris en diverses franges horàries per conèixer en quins períodes podem treure més partit a la Xarxa.

En quart lloc i no menys important, si feu servir el wi-fi: Hem de fer el test de velocitat prop de el router, i si és possible, amb el mínim d'obstacles possible.

I finalment: Si fem la prova, hem d'assegurar que hi ha només un dispositiu connectat, que serà a través del que es mesura la velocitat, ja que si connectem més suports a el mateix temps, l'ample de banda es distribueix i per tant, disminueix.

Aquí teniu una pàgina útil per fer aquest test: https://www.testdevelocidad.es/

Detalls de l'article

ID de l'article:
2
Categoria:
Valoració :

Articles relacionats